synergy

joan, no t'has de sentir culpable pel teu nou imac. coneixer i comparar la qualitat de programes privatius permet avançar i definir el camí del programari lliure.

veient el teu escriptori he recordat de seguida el synergy. ets l'usuari en potència ideal d'aquesta magnífica eina d'unificació d'escriptoris.

amb el synergy estalviam espai físic ja que compartim un sol teclat i ratolí entre diferents entorns.

synergy en acció

és una modificació molt tocada del vnc que elimina la part gràfica i optimitza l'enviament d'events. quan el ratolí arriba a un extrem de la pantalla passa automàticament a la següent, sense cap retard apreciable i mantenint el buffer de copia-ferra fins i tot entre diferents sistemes operatius. hi ha client per a GNU/Linux, Harefroch i MacOS.

no sé si el fas servir, però si el proves per primera vegada digues que tal t'ha anat :)

· 2007/11/20 16:52 · muzzol · 0 Comments

el captaire feliç

si explicàs que odio els posts sé-que-fa-temps-que-no-escric-però-encara-soc-viu-a-partir-d'ara-les-coses-canviaran estaria entrant en una contradicció de la que potser només podria sortir-me'n amb una ironia poc subtil.

així que no ho faré.

<breakdance>

encara que de vegades pugui semblar al contrari soc un fidel seguidor de les ensenyances del mestre. he fet literalment el que recomana n'stallman i he pagat a algú perquè desenvolupi una funcionalitat que volia a una aplicació lliure.

i em fa sentir molt be.

donar-se cops contra la paret vs. contractar algú perquè t'arregli un programa és una elecció fàcil que molts usuaris descontents estarien encantats de fer. ja no fa falta intentar lluitar contra aquell impossible-que-sigui-millor-un-programa-gratuït-que-un-que-costa-mils-d'euros, basta mostrar-ne els resultats. la por al canvi ja cau en diferents paranys que altres resumeixen bastant be.

- vull colorització de sintaxi al notepad!

“ha ha ha ha” li contesten des de les finestres mentre conten els doblers.

la meva necessitat era molt més concreta i simple. volia que aparegués aquesta imatge:

reflex

i també aquest enllaç: pitivi.

en definitiva una exportació completa del canal RSS i no una versió reduïda i limitada a text pla. el plantejament modular de dokuwiki fa temps que em té enamorat. el plugin de blog era una de les poques discussions matrimonials que teníem.

ara, gràcies a un assessor conjugal rus tornam a gaudir plenament de la nostra relació.

ni molt menys els 100$ que he pagat són suficients per compensar tot el que el programari lliure ha fet per mi. intent fer-ho de moltes altres maneres i mai no serà prou, però avui em sent com un captaire benvolent que una vegada recollides tomàtigues i cebes les reparteix entre els propis treballadors.

que gran és el programari lliure!

tothom pot ser assalariat espontani i alhora captaire feliç.

· 2007/11/19 18:09 · muzzol · 2 Comments

la culpalibilitat íntima

l'altra dia vaig assistir a la xerrada del senyor Stallman al Diari de Mallorca. per culpa del seu equipatje extraviat no va poder fer la seva interpretació estelar de Sant iGNUci però ens va regalar amb el seu discurs habitual que ja vaig poder escoltar a la UIB fa un temps, encara que aquesta vegada em va pareixer més inspirat.

amb una exposició planera i impecable és difícil que els assistents surtin de la xerrada sense les idees clares sobré que és el programari lliure.

sant iGNUci

malgrat tot crec que el tema de la denominació del projecte és superflu i no aporta gaire al proselitisme. es poden llegir opinions que ho defensen aferrissadament, possiblement encomanades pels planys del propi Stallman. jo mateix m'hi vaig sumar fa un temps. però com el propi gurú, en una d'aquestes contradiccions que només es permeten als genis, va reconeixer a la xerrada, el nom és un problema secundari. això si, va utilitzar mitja de les dues hores de l'acte a justificar la utilització de l'acrònim.

al meu parer tota la gran massa d'usuaris amorals que utilitzen GNU/Linux per les seves qualitats tècniques els hi importa un rave la història que hi hagi al darrere d'aquest o qualsevol altra sistema operatiu, i és difícil que s'hi interessin fins i tot després d'haver-los adoctrinat correctament.

per contra, estic ben segur que l'usuari inquiet descobrirà tard o d'hora les escriptures, ubicarà el banyut exòtic al lloc correcte de la foto familiar, i utilitzarà la nomenclatura adient al seus escrits.

n'Stallman no en té cap culpa del xubec intel·lectual que acaronen la majoria d'usuaris i crec que els esforços que dedica a convèncer de la mutil·lació nominal (mitja hora!) serien més profitosos en altres quefers.

personalment, m'he trobat molta més gent confosa amb les importants diferències entre l'Open Source i el programari lliure, o amb la dicotomia llibertat/gratuïtat que amb la gènesi del projecte GNU. sé que també sol dedicar temps a explicar aquests temes, però ni molt menys amb la insistència i vehemència que inverteix en l'altra.

que linux sigui una marca més sonora, fàcil de recordar i col·loquial no resta mèrit, crèdit ni prestigi a la FSF.

la visibilitat, com em va recalcar en Benjamí a una xerrada que mereix article propi, és una de les poques retribucions que solen cercar els desenvolupadors de programari lliure, ja que això els permetrà assolir altres objectius personals i laborals. potser linux com a nom té més visibilitat que GNU, però en absolut Linus Torvalds en té tanta com el senyor Stallman, fet que es comprova fàcilment per les seves continues aparicions als mitjans(la pobre Mònica Terribas encara somia amb ell).

em sorpren que n'Stallman, amb el pragmatisme que demostra en altres àmbits (no té sentit invertir recursos en hurd), insisteixi tant en un estalvi lingüístic que assumeixen i desdramatitzen amb coneixement de causa tots els que mamen la seva doctrina ja sigui en viu on en bits.

la situació em recorda als missatges amenaçadors que surten actualment al cinema abans de la pel·lícula: justament els que són allà havent pagat una entrada són els que han de patir el sentiment de culpabilitat pels que entren amb una càmera d'amagatotis.

no vull sentir-me culpable, sé que el nom és GNU/Linux però faig servir linux a la meva intimitat.

· 2007/11/14 18:07 · 0 Comments
start.txt · Darrera modificació: 2007/11/14 18:01 per muzzol
chimeric.de = chi`s home Creative Commons License Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0